Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Camping Weert

Camping Weert in ‘het smalste stukje van Nederland’

Camping Weert

Camping Weert

Wilt u gaan kamperen op een camping in de buurt van Weert? Dan bent u bij camping Marisheem aan het juiste kampeeradres. Camping Marisheem is gelegen in het plaatsje Echt. In het midden van Limburg bevindt camping Marisheem zich in het smalste stukje van Nederland. Camping Marisheem ligt slechts 28 km van Weert vandaan. 

Weert ligt in de provincie Limburg en is de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente. De gemeente Weert grenst aan Noord-Brabant en België. Wanneer je uit het noorden komt wordt het duidelijk waarom de stad zich promoot als ‘de poort van Limburg’. De stad ligt bij de Peel en aan de Zuid-Willemsvaart. Na de Tweede Wereldoorlog is er in de stadskern veel verdwenen. Toch is er nog veel te zien in Weert. Zo zijn er kerken en voormalig kloosters te bezoeken en zijn er meerdere windmolens, monumenten en musea. 

De unieke omgeving van camping Marisheem 

De wijde omgeving van Weert heeft een groot aantal natuurgebieden. Deze zijn voor een deel ondergebracht in het grenspark Kempen-Broek. In en om Weert kun je gebieden vinden als, Weerter- en Budelerbergen, het Weerterbos, de Groote Peel en het Leudal. Camping Marisheem ligt, dankzij de unieke en centrale ligging in het smalste stukje van Nederland, dichtbij de Belgische en Duitse grens. Camping Marisheem ligt niet alleen vlakbij Weert, maar ook steden als Roermond, Maastricht en Sittard zijn goed te bezoeken. Daarnaast zijn de Duitse stad Aken en het Belgische Maaseik goed bereikbaar vanaf camping Marisheem. 

Bij het smalste stukje van Nederland is ook het meest westelijke puntje van Duitsland te vinden. Dit punt is gelegen in de regio Selfkant. Deze regio is gekenmerkt door idyllische beekdalen en pittoreske oever- en moerasbossen. In deze omgeving zijn talloze fiets- en wandelpaden. Rondom de bijzondere grenssteen is een aantrekkelijke verblijf- en recreatieplaats aangelegd met informatieborden waarop interessante weetjes staan. 

Zoek dus niet verder naar uw camping, maar kom kamperen bij camping Marisheem in de buurt van Weert.