Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Natuurcamping Nederland

Natuurcamping Nederland in het Limburgse Marisheem 

Natuurcamping Nederland

Natuurcamping Nederland

Bent u op zoek naar een natuurcamping in Nederland? Dan is camping Marisheem in het Limburgse Echt de juist plek. Echt ligt in het midden van Limburg, om precies te zijn in ‘het smalste stukje van Nederland’. Bij dit smalste stukje van Nederland is ook het meest westelijke puntje van Duitsland te vinden. Bij de grensmaas is Nederland zo smal, dat België en Duitsland op slechts 4,8 km van elkaar vandaan liggen. Dit gebied wordt gekenmerkt door idyllische beekdalen en pittoreske oever- en moerasbossen met talloze fiets- en wandelpaden. 

De Maas stroomt als centrale factor door dit gebied heen. Internationale fietsknooppunten zorgen voor een unieke fietstocht. Het fietsroutesysteem is compleet uitgebalanceerd en maakt het een ontzettend leuk gebied om te leren kennen. Fietsen in Limburg leidt u langs prachtige heuvellandschappen. Ook zijn er kabbelende beekjes en indrukwekkende diepe kalksteengroeves op deze routes. U kunt natuurlijk ook fietsen door het smalste stukje van Nederland, in buurt van camping Marisheem in het mooie Echt. 

Kleine natuurcamping in Nederland

Een kleine natuurcamping in Nederland is de ideale bestemming voor liefhebbers van rust, natuur en sereniteit. In tegenstelling tot drukke en massale campings biedt een kleine natuurcamping een intieme en gezellige sfeer. Hier kun je genieten van de prachtige omgeving, omringd door weelderige bossen, kabbelende beekjes en adembenemende landschappen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, vogels wilt spotten of gewoon wilt ontspannen te midden van de natuur, een kleine natuurcamping in Nederland biedt de perfecte ontsnapping aan het drukke stadsleven. Camping Marisheem is jouw kleine natuurcamping in Nederland. Kom hier tot rust en geniet van de natuur.

De unieke natuurlijke omgeving van camping Marisheem

Camping Marisheem is omringd door een bosrijk gebied. Vanaf de parkeerplaats van de camping loopt u zo het bos is. Marisheem ligt in het prachtige natuurgebied ‘het Marissen’. Ook het watersportgebied ‘de Maasplassen’ ligt vlakbij en geeft dus de mogelijkheid om prachtige wandelingen of fietstochten te maken. 

In de omgeving van Marisheem is genoeg natuur te vinden. Zo zijn er natuurgebieden als de Meinweg en het Leudal, gelegen naast Roermond. De Meinweg is een bijzonder terrassenlandschap met drie plateaus. Het is ontstaan door aardbevingen en de Rijn en de Maas. De Meinweg bestaat uit glooiende heidevelden, beken, moerassen en bossen vol wild. In het Leudal loop je over holle weggetjes door beekdalen. De natuur gaat juist de diepte in. De beken kunnen op bepaalde plekken wel tien meter dieper liggen dan het pad. Ook vind je hier uitbundige plantengroei naast de beken.