Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Camping bij Sittard

Camping bij Sittard in ‘het smalste stukje van Nederland’

Camping bij Sittard

Camping bij Sittard

Wilt u gaan kamperen of zoekt u een camping in de buurt van Sittard? Dan bent u bij camping Marisheem aan het juiste adres. Camping Marisheem is gelegen in het plaatsje Echt. Dit is in het midden van Limburg en dus slechts 20 minuten van Sittard vandaan. Sittard is een stad in Limburg (NL). Het ligt in het overgangsgebied tussen Midden-Limburg en het Zuid-Limburgse heuvelland. Sittard is een van de oudste plaatsen van Nederland en de op een na oudste stad van Limburg. De stad ligt in de gemeente Sittard-Geleen. 

Sittard is gelegen in het historische ‘Land van Zwentibold’ rond de ‘Graetheide’. De geschiedenis van dit gebied gaat terug tot de zevende eeuw. Vanaf de 11e eeuw groeide Sittard sterk uit en in 1243 kreeg de plaats stadsrechten. In de eeuwen daarna leed Sittard geregeld oorlogsschade. Veel van de oude gebouwen zijn later vervangen door moderne. Er is ook een geheel nieuwe winkelcentrum aangelegd. 

De unieke omgeving van camping Marisheem 

Camping Marisheem bij Sittard ligt in het smalste gedeelte van de provincie Limburg. Het ligt precies ingeklemd tussen twee rijksgrenzen. In het oosten en het noordoosten grenst Sittard aan Duitsland. In het westen ligt het aan de Maas, die de grens met België vormt. Camping Marisheem ligt, dankzij de unieke en centrale ligging in het smalste stukje van Nederland, dichtbij de Belgische en Duitse grens. Marisheem ligt niet alleen vlakbij Sittard, maar ook steden als Roermond en Maastricht zijn goed te bezoeken. Daarnaast zijn de Duitse stad Aken en het Belgische Maaseik goed bereikbaar vanaf camping Marisheem. 

Bij het smalste stukje van Nederland is ook het meest westelijke puntje van Duitsland te vinden. Dit punt is gelegen in de regio Selfkant. Deze regio is gekenmerkt door idyllische beekdalen en pittoreske oever- en moerasbossen. In deze omgeving zijn talloze fiets- en wandelpaden. Rondom de bijzondere grenssteen is een aantrekkelijke verblijf- en recreatieplaats aangelegd met informatieborden waarop interessante weetjes staan.