Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Aan tafel zitten

Camping Sittard

Wilt u gaan kamperen of zoekt u een camping in de buurt van Sittard? Dan bent u bij camping Marisheem aan het juiste adres. Camping Marisheem is gelegen in het plaatsje Echt. Dit is in het midden van Limburg en dus slechts 20 minuten van Sittard vandaan. Sittard is een stad in Limburg (NL). Het ligt in het overgangsgebied tussen Midden-Limburg en het Zuid-Limburgse heuvelland. Sittard is een van de oudste plaatsen van Nederland en de op een na oudste stad van Limburg. De stad ligt in de gemeente Sittard-Geleen.

Sittard is gelegen in het historische ‘Land van Zwentibold’ rond de ‘Graetheide’. De geschiedenis van dit gebied gaat terug tot de zevende eeuw. Vanaf de 11e eeuw groeide Sittard sterk uit en in 1243 kreeg de plaats stadsrechten. In de eeuwen daarna leed Sittard geregeld oorlogsschade. Veel van de oude gebouwen zijn later vervangen door moderne. Er is ook een geheel nieuwe winkelcentrum aangelegd.