Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Het smalste stukje van Nederland

Marisheem, Chalet & Caravan Park ligt in het “smalste stukje Nederland”, in de zogenaamde taille van Nederland.

Maar, breed genoeg om volop te genieten!

Bij de grensmaas is Nederland zo smal, dat België en Duitsland elkaar bijna raken en op slechts 4,8 km van elkaar vandaan liggen! De Maas stroomt als centrale factor door het gebied heen. Het uitgebalanceerde fietsroutesysteem maken het een genot om dit gebied
tot in de verste uithoeken te leren kennen. De internationale fietsknooppunten gaan dwars over de grens heen en zorgen voor een unieke fietstocht! De overkant van de Maas bereikt u door één van de speciale fietsveertjes te nemen.

Bij dit smalste Stukje van Nederland is ook het meest westelijke puntje van Duitsland te vinden. Dit punt is gelegen in de regio Selfkant, welke gekenmerkt is door idyllische beekdalen en pittoreske oever- en moerasbossen met talloze fiets- en wandelpaden. Rondom de bijzondere grenssteen is een aantrekkelijke verblijf- en recreatieplaats aangelegd. Informatieborden met interessante weetjes over de regio zorgen voor een actief uitstapje.

Het kleinste stukje van Nederland

Het kleinste stukje Nederland

Het smalste stukje Nederland wordt ook wel het kleinste stukje van Nederland genoemd. Zoekt u naar een mooie camping in het kleinste stukje van Nederland om te overnachten? Dan bent u bij camping Marisheem aan het juiste adres? Camping Marisheem bestaat al meer dan 50 jaar, en sinds 1996 is familie Marzolla trotse eigenaar van camping Marisheem.

Knopen-Lopen in het Smalste Stukje Nederland

Het wandelsysteem Knopen-Lopen is te vergelijken met het fietsroutenetwerk dat al jaren naar tevredenheid functioneert.
Wil je een kort ommetje maken of heb je meer tijd voor een wandeling? Gaat je voorkeur uit naar een startpunt vlakbij je huis?
Dat kan met knopen-lopen! Naast de 11 officiële startpunten kan er namelijk ook bij elk van de 254 knooppunten worden gestart.

Alle knooppuntpalen zijn voorzien van een uitsnede van de wandelkaart, waardoor je op elk knooppunt je wandeling kunt beginnen.
Daardoor kun je in twee richtingen wandelen. De afstanden tussen de knooppunten zijn zowel op kaart als op de knooppuntborden aangegeven.
Zo kun je zelf de lengte van je wandeling bepalen.

Er zijn drie typen wandelpaden weergegeven op de kaart: verharde paden, onverharde paden en laarzenpaden.
Het routenetwerk in Echt-Susteren is verder uniek te noemen omdat er met QR-codes op de informatiepanelen gewerkt is, zodat de wandelaar
nadere informatie via bijvoorbeeld de smartphone kan lezen over de bezienswaardigheden in de omgeving.
Onderweg zijn voldoende picknick- en rustplaatsen langs de wandelpaden te vinden.

Veel wandelplezier!
(bron Visit Zuidlimburg)