Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Camping Echt

Camping Echt in ‘het smalste stukje van Nederland’

Kamperen Echt

Kamperen Echt

Bent u op zoek naar een camping in Echt? Dan bent u bij camping Marisheem aan het juiste adres. Camping Marisheem is gelegen in het plaatsje Echt. In het midden van Limburg bevindt camping Marisheem zich in het smalste stukje van Nederland. Echt is een kleine stad is de gemeente Echt-Susteren. Echt ligt op een hoogte van ongeveer 28 meter en daarbij op het middenterras van de Maas. 

In Echt zijn genoeg bezienswaardigheden, zoals de Sint-Landricuskerk, het Heilig Hartbeeld in een nis van de kerk, het Karmelietessenklooster, het voormalig stadshuis, huis Verduynen en de Onze Lieve Vrouwekapel. Ook zijn er genoeg supermarkten aanwezig in Echt en is er gelegenheid op te winkelen. In Echt bevindt zich ook een winkelcentrum. Marisheem ligt in het mooie natuurgebied ‘het Marissen’ en het is vlakbij het grote watersportgebied ‘de Maasplassen’. Echt is de droogste plek van het land, dit betekent dat hier gemiddeld genomen de minste regen per jaar valt. 

De unieke omgeving van camping Marisheem 

Camping Marisheem ligt, dankzij de unieke en centrale ligging in het smalste stukje van Nederland, dichtbij de Belgische en Duitse grens. Marisheem ligt vlakbij steden als Roermond, Sittard en Maastricht. Deze steden zijn vanaf camping Marisheem goed te bezoeken. Daarnaast zijn de Duitse stad Aken en het Belgische Maaseik goed bereikbaar vanaf camping Marisheem. In de directe omgeving is er genoeg keuze voor vermaak. Jong en oud, er is voor elk wat wils. De omgeving van camping Marisheem biedt genoeg mogelijkheden om te recreëren op uw eigen manier en te genieten van uw rust, ruimte en vrijheid. 

Bij het smalste stukje van Nederland is ook het meest westelijke puntje van Duitsland te vinden. Dit punt is gelegen in de regio Selfkant. Deze regio is gekenmerkt door idyllische beekdalen en pittoreske oever- en moerasbossen. In deze omgeving zijn talloze fiets- en wandelpaden. Rondom de bijzondere grenssteen is een aantrekkelijke verblijf- en recreatieplaats aangelegd met informatieborden waarop interessante weetjes staan.